Het kunst van het lesgeven

jun 13

Het kunst van het lesgeven

Dit was even een vroegertje. Om 7.15 uur de auto ingestapt om om 9.30 uur in Breda aanwezig te zijn voor een extra opleidingsdag ‘De kunst van het lesgeven’. Een speciale dag voor alle zij-instromers. Dit zou nog wel eens zeer interessant kunnen worden.

Read More

Motorisch bijgespijkerd

mrt 28

Motorisch bijgespijkerd

Wat is het toch leuk om met zo’n sportieve school als de Thomas van Aquino op stap te gaan. Op 11 maart gingen we met acht collega’s kennismaken met MRT, Motorische Remedial Teaching, gepresenteerd door Hans Stroes. Hij vertelde ons eerst wat het belang van een goede motoriek is voor een kind.

Read More

Blijven leren

mrt 24

Blijven leren

Het is niets voor niets dat een school een lerende organisatie is en blijft. Heb je het ene boek gelezen kan je door met het andere om je nog meer te verdiepen in het onderwijskundige gedeelte van de schoolleider.

Read More

Een avondje onderwijsvernieuwing op een Steve Jobs school

mrt 11

Een avondje onderwijsvernieuwing op een Steve Jobs school

Woensdag 6 maart was ik uitgenodigd om mee te praten/luisteren in de werkgroep van O4NT, Onderwijs voor een Nieuwe Tijd. O4NT is onder andere door Maurice de Hond geïnitieerd omdat hij zich verbaasde over hoe zijn dochtertje van drie nu al weet om te gaan met de huidige technologie zoals ICT, die je nauwelijks terugziet in de scholen. Hij vraagt zich dan ook af hoe de onderwijscarrière van zijn dochtertje er in 2027 uit zal zien. Zitten we dan nog steeds in klaslokalen, met een leraar voor de klas, uit boeken te leren?

Read More

PR werkt!

feb 20

PR werkt!

Het is altijd leuk om je eigen werk in de krant te zien staan. Na een succesvolle lancering van de film hebben de Leeuwarder Courant (regionale krant) en de plaatselijke huis aan huis krant het nieuws opgepakt. Zie hier de afbeeldingen.

Read More

Schoolfilm gelanceerd

feb 11

Zo hij is af en gelanceerd. Zeer de moeite waard om te kijken. Echt een fantastische film over de Thomas van Aquinoschool. Blijft leuk om ideeen te genereren en dat er zo slagvaardig mee wordt omgegaan. Veel kijkplezier.

Read More