Thema 10: Schoolcultuur, interne communicatie en professionele leergemeenschap

jul 15

Dit is alweer de laatste module, gegeven door Ingrid van Doesburg. Wat gaat zo’n opleiding toch snel en wat passen alle onderwerpen mooi in elkaar. Deze module bestaat uit twee dagen en in deze blog heb ik beide dagen samengevat.

Read More

Thema 9: financieel management dag 2

jun 15

Thema 9: financieel management dag 2

Vandaag de laatste dag financieel management, wat betekent ook de laatste dag Jeroen de Bruin. We kijken eerst even terug naar de vorige opleidingsdag en een ieder vertelt wat hij/zij de afgelopen weken heeft beleefd. Goed en heftig om te merken dat iedereen veel meemaakt, zowel positief als negatief. Het blijft een dynamische groep.

Read More

Het kunst van het lesgeven

jun 13

Het kunst van het lesgeven

Dit was even een vroegertje. Om 7.15 uur de auto ingestapt om om 9.30 uur in Breda aanwezig te zijn voor een extra opleidingsdag ‘De kunst van het lesgeven’. Een speciale dag voor alle zij-instromers. Dit zou nog wel eens zeer interessant kunnen worden.

Read More

Thema 9: financieel management

mei 19

Thema 9: financieel management

Dan zijn we nu weer toe aan een nieuw thema: Financieel management, gegeven door Jeroen de Bruin. Dit thema bestrijkt twee opleidingsdagen, waarvan dit de eerste is.

Financieel management laat zien hoe je een begroting moet opstellen, wat afschrijvingen inhouden en hoe je hiermee moet omgaan; daarnaast komen veel begrippen aan de orde die je zo nodig aan de MR en het team moet kunnen uitleggen. Je krijgt inzicht in de kengetallen, in wat deze inhouden en waarom ze wel of niet belangrijk zijn. En uiteraard wordt er gekeken naar de relevante gegevens die je dagelijks kunt gebruiken voor je eigen management informatie.

Read More

Integraal Personeelsbeleid dag 2

apr 20

Integraal Personeelsbeleid dag 2

Natuurlijk was de tweede dag Integraal Personeelsbeleid, gegeven door Jeroen de Bruin net zo interessant als de eerste dag! Deze dag stond in het teken van ‘bewuster omgaan met het personeelsbeleid’.

Read More

Thema 8 Integraal Personeelsbeleid

apr 03

Thema 8 Integraal Personeelsbeleid

Op 29 maart hadden we weer een interessante opleidingsdag, gegeven door Jeroen de Bruin. Een nieuw gezicht voor ons, dus even een rondje voorstellen. Leuk om na dik een half jaar te horen waar iedereen nu staat, doet en bezighoudt. Je luistert nu toch met een heel ander oor dan een half jaar geleden.

Read More