En zo is het begonnen

En zo is het begonnen

Je kent het wel: een paar keer in je leven kom je op een punt te staan waar je keuzes moet maken. En dat is alleen maar goed! Dit overkwam mij.

Je zit aan boord met een stel goede vrienden en die vragen aan je: “Zo Piet-Hein en wat nu?”. En dat je dan antwoord: “wat ik echt nog eens zou willen, is directeur worden van een basisschool. Maar om nu nog weer eens vier jaar in de schoolbanken te gaan zitten, lijkt me geen goed plan.”  “Ja maar Piet-Hein daar zijn tegenwoordig fantastische opleidingen voor, kijk maar eens op internet en zoek dan maar eens op ‘schoolleider van buiten’”. En zo geschiedde.

Na wat speurwerk op het internet kwam ik uit bij de post HBO opleiding ‘schoolleider P.O. zij-instroom’ (PO staat voor Primair Onderwijs = basisschool, wen maar alvast aan al die afkortingen) van Via Vinci. Deze opleiding, van één jaar, is speciaal bedoeld voor managers vanuit het bedrijfsleven die de overstap willen maken naar het primair onderwijs.

De opleiding bestaat in totaal uit 10 thema’s. Van ‘leidinggeven aan een school’, ‘passend onderwijs’ tot aan ‘schoolcultuur, interne communicatie en professionele leergemeenschap’. Op deze site neem ik je mee wat ik hierin allemaal mee maak en tegenkom.

Veel leesplezier,

Piet-Hein Herfkens