PR op een basisschool

Nov 22

PR op een basisschool

Het is een landelijk verschijnsel maar het aantal kinderen neemt af. Toen ‘vroeger’ een gezin nog gemiddeld 2,3 kinderen had, is dat nu gedaald naar 1,7 kinderen. Jammer toch? Jazeker; zeker als het gaat over bedrijven, waar je een school ook onder mag rekenen, die het van het aantal kinderen moet hebben. Scholen krijgen binnen afzienbare tijd te maken met krimp, zo heet dat in vaktermen.

Wat kan je tegen krimp doen? Feitelijk helemaal niets, je kan er zelf niet voor zorgen dat er meer kinderen geboren worden, maar je kan er wel voor zorgen dat de kinderen die er zijn kiezen voor jouw school. Dit heeft alles te maken met communicatie: promotie, mond tot mond reclame, ambassadeurs ‘kweken’, free publicity, internet en ga zo maar door.

Ik loop nu drie maanden mee met het management team van de Thomas van Aquinoschool, bestaande uit directeur Irene Walda, Anneke Graafsma (onderbouwcoördinator) en Paul Clement (bovenbouwcoördinator). Fantastisch om te zien met welke passie zij deze school leiden. En noemenswaardig om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken, welke taken zij uitvoeren en wat er allemaal geregeld moet worden, naast dat Paul en Anneke ook nog lesgeven en los van het feit dat het MT ook nog moeten nadenken over de toekomst!

Het leuke daarvan is dat ik ze goed kan helpen. Ik fungeer met mijn ervaring als een soort van klankbord of sparringpartner, die vragen stelt, projecten oppakt, zaken onderzoekt en met hun discussier over de toekomstvisie. Één onderdeel daarvan is dat we kritisch hebben gekeken naar de website. Wat willen we ermee, voor wie is die bedoeld, voldoet die aan de huidige eisen en standaarden? Met dit alles zijn we nu druk en het is niet alleen maar praten, maar ook doen, uitproberen, testen en nog veel meer.

We hebben de koe bij de horens gevat en na een korte sessie heeft Paul oud leerling Joey Hereman en zijn vriend Bas Koole gebeld en samen hebben ze een filmscript in elkaar gezet, wat precies dat vertelt waar de Thomas van Aquinoschool voor staat. In twee dagen tijd hebben ze alles op ‘tape’ gezet en nu is het wachten op het eindresultaat. Zeker weten dat dit top wordt!

Ik hou jullie op de hoogte.

468 ad

Leave a Reply

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.

Twitter Tweet This